Groen Klimaatplein bij Groen Goed Menken

Wanneer u ons tuincentrum in Haule of Hommerts bezoekt, vind u hier nu ook het Groen Klimaatplein! Op dit plein komt u alles te weten over natuurlijk tuinieren en geven onze medewerkers tips om uw tuin duurzaam in te richten. Op dit plein vindt u onder andere insectenhotels, planten om meer vlinders en bijen naar de tuin te lokken, kunt u terecht voor een regenton en geven wij u alle informatie over ons groensysteem! Kortom, het is zeker de moeite waard om ons Groen Klimaatplein te bezoeken!

Wat houdt het Groene Klimaatplein in?

Het Klimaatplein is een initiatief van Tuinbranche Nederland en geeft handige tips om ons samen in te zetten voor het klimaat. Ook GroenGoed Menken helpt hier graag aan mee. In samenwerking met de gemeente Ooststellingwerf schrijft Hans Menken iedere twee maanden een column met daarin tips voor u om de eerste stap te zetten tegen een groener en watervriendelijker klimaat. Samen maken we Nederland groener! Het Klimaatplein is een initiatief van Tuinbranche Nederland en geeft handige tips om ons samen in te zetten voor het klimaat. Bij Groen Goed Menken is het onderwerp Groen, naast dat het in de naam zit, een belangrijk speerpunt. In alles wat wij doen staat groen centraal. 

Groen Klimaatplein | GroenGoed Menken

3 tips om uw tuin voor te bereiden op warmte én droogte

Om drinkwater te sparen merken we dat mensen steeds minder gaan sproeien. Helaas gaat dit ten koste van de groei van uw planten. Wat nou als u geen drinkwater hoeft te gebruiken en toch kan zorgen voor een mooie, groene tuin? Lees onze drie tips: 

1. Vang regenwater op

Het is niet alleen gratis en zonde als u er niets mee doet, het is ook het ideale tuinwater voor jouw planten, omdat er geen kalk in zit. Op ons Groen Klimaatplein vind je diverse regentonnen om het regenwater op te kunnen vangen. 

2. Kies planten die weinig water nodig hebben

Onze zomers kennen steeds vaker droge periodes die lang aan kunnen houden. Door planten te kiezen met een grote overlevingskans bij een hittegolf hoeft u minder water te gebruiken. Denk aan Allium (Sierui), Campsis (Trompetklimmer), Kruipende Amerikaanse Sering, Choisya, Gleditsia, Ooievaarsbek, Koraalhertshooi, Lavendel, Kattenkruid en Vetkruid. 

1. Allium (Sierui)   2. Campsis (Trompetklimmer)   3. Nepeta Faassenii 'Six hills giant' (Kattenkruid)   4. Choisya 'Aztec pearl' (Choisya)   5. Hypericum x inodorum (Koraalhertshooi)

3. Voeg houtsnippers toe aan je tuin

Laat in de herfst de bladeren tussen de planten in uw tuin liggen, dat houdt de aardige vochtig. Of kies voor houtsnippers of cacaodoppen tussen uw planten. Dit heeft hetzelfde effect en zorgt dat u minder hoeft te sproeien!

Wat kunt u nog meer doen?

Hans Menken over Het Groene Klimaatplein

In samenwerking met de gemeente Ooststellingwerf schrijft Hans Menken iedere twee maanden een column over één van de thema's van het Klimaatplein met daarin tips voor u om de eerste stap te zetten tegen een groener en watervriendelijker klimaat. Samen maken we Nederland groener! Klik op een van de thema's hieronder en lees zin columns. 

Meer columns van Hans Menken

In samenwerking met de gemeente Ooststellingwerf schrijft Hans Menken iedere twee maanden een column met daarin tips voor u om de eerste stap te zetten tegen een groener en watervriendelijker klimaat. Samen maken we Nederland groener! Lees hier nog meer van zijn columns.

Wist u dat ....

Wist u dat vogels geweldige natuurlijke ongediertebestrijders zijn? Vogels zoals mezen, roodborstjes en merels voeden zich graag met insecten, slakken en rupsen die schadelijk kunnen zijn voor je planten en gewassen. Ze helpen dus bij het natuurlijk beheersen van plagen in uw tuin, zonder dat u chemicaliën hoeft te gebruiken. Het is een milieuvriendelijke en effectieve manier om uw planten gezond te houden!

    

Kom langs bij het Groene Klimaatplein van Groen Goed Menken

Onze tuincentra worden doorgaans goed beoordeeld door onze klanten, dus of u nu ons tuincentrum in Hommerts bezoekt, of in Haule, wij helpen en adviseren u graag! Kijk hieronder op onze contactpagina of maak direct een routebeschrijving naar het tuincentrum. Hopelijk tot ziens bij Groen Goed Menken in Haule en Hommerts.

Bekijk openingstijden