Het Groene Klimaatplein

Het Groene Klimaatplein 

Bij GroenGoed Menken is het onderwerp Groen, naast dat het in de naam zit, een belangrijk speerpunt. In alles wat wij doen staat groen centraal. Groen is bij ons een speerpunt in de winkel. Daarom omarmen wij ook het initiatief van de provincie en de Tuinbranche, om het klimaatplein een definitieve plaats in onze winkels te geven.

  • Groen geeft energie
  • Groen is rustgevend
  • Groen geeft verkoeling

We weten allemaal dat het klimaat verandert en dat wij daar samen wat aan moeten doen. En gelukkig zijn veel mensen ook bereid om de handen ineen te slaan en het klimaat samen een handje te helpen. Maar waar beginnen we? Hoe helpen we het klimaat? 

Groen Klimaatplein | GroenGoed Menken

Wat houdt het Groene Klimaatplein in?

Het Klimaatplein is een initiatief van Tuinbranche Nederland en geeft handige tips om ons samen in te zetten voor het klimaat. Ook GroenGoed Menken helpt hier graag aan mee. In samenwerking met de gemeente Ooststellingwerf schrijft Hans Menken iedere twee maanden een column met daarin tips voor u om de eerste stap te zetten tegen een groener en watervriendelijker klimaat. Samen maken we Nederland groener! Het Klimaatplein is een initiatief van Tuinbranche Nederland en geeft handige tips om ons samen in te zetten voor het klimaat. Bij Groen Goed Menken is het onderwerp Groen, naast dat het in de naam zit, een belangrijk speerpunt. In alles wat wij doen staat groen centraal. 

Op het Klimaatplein vind je vier thema’s waar je mee aan de slag kunt. Geen paniek, er is geen grote tuinverbouwing vereist om jouw steentje bij te dragen. 

1. Water in de tuin: denk bijvoorbeeld aan een Wadi. Een Wadi dient om regenwater op te vangen en te zuiveren. Vervolgens wordt het water doorgelaten in de ondergrond. Zo helpt de Wadi onze planten lekker vochtig te houden, voorkomt het wateroverlast en helpt het tegen droogte in de tuin. Ook is een Wadi heel eenvoudig zelf aan te leggen en past deze, door het eenvoudige concept, in elke tuin. Lees column Hans Menken

 

2. De Levende tuin: een groene tuin is een levende tuin. En in een levende tuin zijn bijen, vlinders en vogels welkom. En door het planten van de juiste planten komen deze dieren ook graag bij jou in de tuin. Kies voor vlinderlokkende planten, geurende planten voor de bij of beplanting die fruit of besjes geeft om vogels te ontvangen. Lees column Hans Menken

 

3. Groene daken: doe een aanvraag voor een goed dak-coach en leer alles over het aanleggen van een groen dak. Bijna alle daken zijn geschikt om verandert te worden in een groen dak. Met behulp van sedum en mos wordt jouw dak omgetoverd tot een bron van biodiversiteit. Gewoon een extra tuintje erbij, maar dan op je dak! Lees column Hans Menken

 

4. Tegel eruit, plant erin: kies de juiste locatie in de tuin waar jij wel wat meer groen kunt gebruiken. Wissel simpelweg de tegels om voor mooie groene planten. 

 

Het Groene Klimaatplein, de eerste stap naar een groener en vriendelijker klimaat!

Ben jij er klaar voor om de eerste stap te zetten tegen een groener en watervriendelijker klimaat? Samen maken we Nederland groener! Kijk voor meer informatie op de website van Groen Klimaatplein of kom langs in de winkel waar we je graag voorzien van vakkundig advies over de beste oplossing voor jouw tuin!

 

Bezoek Groen Klimaatplein

 

Kom langs bij het Groene Klimaatplein van Groen Goed Menken

Onze tuincentra worden doorgaans goed beoordeeld door onze klanten, dus of u nu ons tuincentrum in Hommerts bezoekt, of in Haule, wij helpen en adviseren u graag! Kijk hieronder op onze contactpagina of maak direct een routebeschrijving naar het tuincentrum. Hopelijk tot ziens bij Groen Goed Menken in Haule en Hommerts.

Contactpagina