Tuinplanten

Maak van de tuin een nóg fijnere plek met een aantal mooie tuinplanten! Groen is immers goed voor onze planeet en alles wat daarop leeft, inclusief uzelf! Beplanting maakt gelukkig, heeft een ontspannende werking en is daarbij ook heel gezond. Ga aan de slag met de nodige vaste planten, siergrassen, klimmers, bodembedekkers, seizoensplanten of kuipplanten.

Wij proberen het voor u als consument zo gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste planten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de volle zon staan. Op het plantetiket staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt.

Eénjarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Kuipplanten zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende.

Weet u nog niet wat u wilt hebben? Kijk in onze plantengids. Komt u er niet uit of wilt u meer weten, wij geven u graag advies.

Wij verkopen momenteel geen tuinplanten online. U kunt hier wel een indruk opdoen van ons aanbod. 
Kom voor ons gehele assortiment langs in een van onze vestigingen.

Maak eerst een beplantingsplan

Door een beplantingsplan te maken kunt u goed uitdenken hoe uw tuin er straks in bloei uit komt te zien. Zo is het bijvoorbeeld slim om een border van laag naar hoog in te richten. Houd ook in het achterhoofd dat door een aantal winterharde en groenblijvende planten te planten u het gehele jaar door groen in uw tuin hebt, zelfs in de koudste maanden van het jaar. Vul uw buitenplek in het voorjaar aan met perkplanten om het seizoen in te luiden. Dit vinden ook de vlinders, vogels, bijen en andere insecten fijn! Geen idee waar te beginnen? Kom langs in ons tuincentrum. We helpen u graag met het maken van een beplantingsplan en bieden indien gewenst ook een hoveniersservice

 

In de border of in een pot

Door uw tuin zo sfeervol en comfortabel mogelijk in te richten, heeft u er extra veel plezier van. Zo maak u een zithoek bijvoorbeeld helemaal af met een stel mooie buitenpotten van merken als Capi of elho. Ook de handgemaakte terracotta potten zijn altijd een goede keus! Ze zijn relatief goedkoop en geven uw groen een prachtig podium. Ons tuincentrum in Haule of Hommerts heeft veel mooie planten voor u klaarstaan. 

Kom langs bij Groen Goed Menken