Naar een hoger niveau met klimplanten

Wilt u meer groen of meer kleur in uw tuin of op uw balkon? Met de klimplanten uit het assortiment van Groen Goed Menken in Haule en Hommerts is dit makkelijk te verwezenlijken! Verrijk uw pergola, verbloem een saaie muur of creëer spannende tuinkamers in de tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos met klimplanten! Ons aanbod veelzijdig, dus kom langs bij ons tuincentrum in Haule of Hommerts voor het complete aanbod.

Wij verkopen momenteel geen klimplanten online. U kunt hier wel een indruk opdoen van ons aanbod. 
Kom voor ons gehele assortiment langs in een van onze vestigingen.

Zelfhechtende en rankende klimplanten

Er zijn veel verschillende soorten klimplanten, maar qua hun klimmende eigenschappen zijn ze grofweg in te delen in twee categorieën. Zo bestaan er ten eerste zelfhechtende klimplanten, die zich vanzelf met hechtwortels vastzetten. Deze zelfhechtende klimplanten zijn ideaal voor op een lege schutting, muur of rek. Rankende klimplanten (of slingeraars) draaien echter met hun bladranken om een paal of hek heen. Niet elke slingeraar is even sterk en dus is het goed om ze een beetje ondersteuning te bieden met stokken, draden of gaas.

Waarom kiezen voor een klimplant?

Of u nu een klein balkon heeft of een grote tuin: klimplanten voelen zich overal thuis! U kunt ze op allerlei manieren terug laten komen in uw tuinplan. Laat bijvoorbeeld een aantal klimmers langs de palen van je overkapping omhoog kruipen of laat ze het gaas op de erfafscheiding bedekken. U kunt er ook een onaantrekkelijke schuurmuur mee verbergen of de regenpijp in een groener jasje steken. Veel klimplanten zijn ook echte vlinder- en bijenlokkers!

Verschillende soorten klimplanten

Bij Groen Goed Menken in Haule en Hommerts hebben wij een ruim assortiment aan klimplanten: van zonaanbidders tot geurende slingeraars en van schaduwlievende klimmers tot groenblijvende planten. Dit zijn een aantal populaire planten uit deze veelzijdige categorie:

  • Blauweregen (Wisteria)
  • Clematis
  • Klimroos (Rosa)
  • Kamperfoelie (Lonicera)
  • Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides)
  • Klimop (Hedera)
     

TIP: Op zoek naar een schaduw plekje in de tuin? Klimplanten geven schaduw en zorgen dus voor verkoeling.

Een aanwinst voor elke buitenruimte

De Blauweregen is een klimplant die snel groeit. De trossen aan deze klimplant kunnen blauw, roze of wit zijn. Het liefste staat de prachtige Blauweregen op een plek met genoeg zon of in de halfschaduw. Wilt u dus dat een klimplant snel een lege muur of schutting kan bedekken? Dan is de Blauweregen wellicht een goede keuze.

Ook de Bergclematis is een snelgroeiende klimplant die u zal verrassen. De bloeiperiode van deze klimplant is rond mei en de plant kan ongeveer vier meter hoog worden. De Klimroos is een echte aanwinst voor uw tuin, het is een prachtige tuinplant die bloeit van juni tot oktober. De Klimroos is geschikt voor op muren, maar kan ook goed om bogen gewikkeld worden door de zwakke twijgen. Klimrozen bloeien nog meer als zij tegen een muur staan. Dit omdat de muur net dat beetje extra warmte geeft wat de Klimroos nodig heeft. 

Klimplanten verzorgen en snoeien

Op het gebied van klimplanten is er nogal wat te kiezen. Als u door de planten het bos niet meer ziet, staan onze medewerkers altijd voor u klaar. Ook op het gebied van verzorging. Het is immers lastig om één overkoepelende verzorgingstip te geven over alle klimplanten. Lees altijd de bijgeleverde informatie over de hoeveelheid water en de standplaats waar de klimplant het best bij gedijt. Er zijn daarnaast klimplanten die u om de zoveel tijd om een goeie snoeibeurt moet geven, zoals de kamperfoelie of Wisteria. Belangrijk is bijvoorbeeld dat de plant niet al te zwaar wordt. Met een snoeibeurt kunt u de plant een flinke verjongingskuur geven. Verwijder zo nu en dan het dode hout, maar behoud de scheuten die het dichtst tegen het frame aan groeien.

Graag zien we u bij Groen Goed Menken in Haule of Hommerts. We vertellen u alles over klimplanten, helpen u met het maken van een beplantingsplan en adviseren u de juiste grond- en meststoffen.