Tunnels

Een tunnel is een soort tuinkas die de vorm heeft van een tunnel of een koepel. Het bestaat uit een frame van metalen buizen of andere stevige materialen en is bedekt met transparant of gewapend folie. De tunnel vorm biedt een grotere oppervlakte aan de grond voor het kweken van planten en struiken. De tunnel voor de tuinkas is eenvoudig op te zetten en te onderhouden en biedt een beschermde en beschutte omgeving voor planten, waardoor ze beter kunnen groeien en bloeien.

Folietunnels worden over het algemeen gebruikt omdat de aanschafprijs per m² lager is. Er zijn tunnels van bijvoorbeeld 2 x 1.5 m, maar ook professionele tunnels met zij-luchting en echte deuren. De breedte is dan vanaf 3 meter en de lengte bijna onbeperkt. De levensduur van het folie is bij ons een belangrijk aandachtspunt.

Direct naar de webshop

Welke soorten folietunnels zijn er?

Een folietunnel kan bedekt zijn met transparant of gewapend folie.
Bij Groen Goed Menken vindt u beide varianten en beiden van goede kwaliteit. Maar wat is het verschil en wat kunt u het beste gebruiken?

  • Transparant folie voor een tuinkas is een soort folie die doorzichtig is en wordt gebruikt om het dak en de wanden van een tuinkas te bedekken. Het wordt gekozen omdat het natuurlijk licht doorlaat, waardoor planten en bloemen in de tuinkas voldoende licht krijgen om te groeien en bloeien. Meestal is transparant folie gemaakt van polyethyleen (PE) of polycarbonaat (PC), en het biedt tegelijkertijd bescherming tegen weersinvloeden zoals regen, wind en zonlicht.
  • Gewapend folie voor een tuinkas is een soort folie die extra versterkt is met staaldraad, fiberglas of andere materialen. Dit type folie is steviger en duurzamer dan gewone folie en is daarom geschikter voor gebruik in tuinkassen die blootgesteld worden aan weersinvloeden zoals regen, wind en sneeuw. Het gewapende materiaal, meestal groen van kleur, zorgt ervoor dat de folie een langere levensduur heeft.

Vraag onze medewerkers om advies. Zij kunnen u helpen aan de beste oplossing voor uw tuinkas.