Vaste Planten voor een stralende tuin

Vaste planten fleuren uw tuin op! Wat is een vaste plant? Dit is een tuinplant die meestal één (soms twee) keer per jaar bloeit. Er zijn namelijk zomer- én herfstbloeiers. Naast veel kleurrijke varianten, zijn er ook groenblijvende vaste planten te vinden die heel het jaar door groen blijven. We zien u graag bij Groen Goed Menken in Haule of Hommerts en helpen u met alle liefde uw favoriete vaste planten uit te zoeken.

Wij verkopen momenteel geen vaste planten online. U kunt hier wel een indruk opdoen van ons aanbod. 
Kom voor ons gehele assortiment langs in een van onze vestigingen.

Jaar na jaar plezier van vaste planten

De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, kunt u ze in het najaar "scheuren", met een scherpe spade snijdt u er een stuk af; bij oudere planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen, de oude kern wordt dan weggegooid.

Wanneer vaste planten planten?

Dit is een vraag die wij veel te horen krijgen in ons tuincentrum. Vanaf het vroege voorjaar zijn er bij Groen Goed Menken weer volop vaste planten te kopen. Deze planten kunt u in pot het hele jaar door in de tuin zetten, mits het natuurlijk niet vriest. Verder kunt u onthouden dat de beste tijd om een border in te planten het voorjaar of het najaar is. De grond is dan lekker warm en vochtig. En dat inplanten is totaal niet moeilijk! In onze winkel adviseren wij u graag.

Tip! Plant de vaste planten op de juiste afstand van elkaar. Voor kleinere vaste planten is dit meestal zo’n 20-25 centimeter en voor de grotere planten ongeveer 50 centimeter.

Vaste planten in de tuin

Vaste planten brengen enorm veel sfeer in de tuin - en dat niet één keer, maar een aantal jaar achter elkaar. Een vaste plant is veelal erg kleurrijk en om die reden erg leuk om te combineren met allerlei andere fleurige beplanting. Vaste planten zijn tuinplanten die in het voorjaar beginnen met bloeien en zomers uitbloeien tot prachtige creaties. In het najaar sterven de plantjes af om de winter ondergronds te spenderen. Het is goed om de vaste plant de tijd te geven om flink te groeien. Plant de vaste plant in een goed ruim gat en verbeter de grond met bijvoorbeeld Vivimus om 'm een goede start te geven. Geef na het planten de plantjes voldoende water en blijf voorlopig water geven als er een droge periode volgt. Veel vaste planten kunt u na de bloei in juni terug knippen voor een tweede bloei.

Enkele populaire vaste planten

- Fuchsia

- Toscaanse Jasmijn

- Hortensia

- Campanula

- Lavendel

Kom langs in ons tuincentrum in Haule of Hommerts, nabij Friesland, Assen, Heerenveen en Drachten. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Ook hebben wij mooie kamerplanten, vijvers, tuinverlichting en een tuinkassen. Zie we u snel?

Vaste planten koopt u bij Groen Goed Menken

Een van de voordelen van vaste planten is dat ze relatief weinig onderhoud nodig hebben. De meeste vaste planten hebben genoeg aan een jaarlijkse snoeibeurt en wat bemesting. Daarnaast zijn vaste planten duurzaam omdat ze elk jaar opnieuw bloeien en groeien, waardoor u jarenlang plezier heeft van uw investering. Dankzij ons ruime assortiment aan vaste planten kunt u jaarrond genieten van iets bloeiends in de tuin. Bij Groen Goed Menken in Haule en Hommerts hebben we vaste planten in verschillende kleuren, vormen en maten waaronder: 

  • De klassieke pioenroos, die bekend staat om zijn grote en geurige bloemen in verschillende kleuren, zoals rood, wit, roze en geel.
  • De geranium, die bekend staat lang te bloeien en verkrijgbaar is in talloze kleuren.
  • Bijzondere soorten zoals de duizendknoop. Deze plant heeft kleine, witte bloemetjes en is vooral geschikt voor een wat wildere tuinstijl.
     

Op zoek naar iets groters of hogers? Dan zijn heesters, struiken en bomen een goed idee! Ook hierin vindt u bij Groen Goed Menken een ruim assortiment.

Bekijk Bomen, Coniferen en Heesters