Gazon

Wilt u een mooie groene grasmat in uw tuin? Dat kan best, maar kies dan wel voor een grassoort die bij u past. Wilt u een gazon waar de kinderen op kunnen ravotten, kies dan voor een sterke grassoort zoals speelgazon. De fijnere meer kwetsbare grassoorten hebben meer sierwaarde.


U dient het gazon regelmatig te bemesten, zie voor meer informatie hierover bij onderhoud gazon. Een gazon kan worden ingezaaid, maar voor een snel resultaat bestelt u complete graszoden. Dit is een kant en klaar product maar het is wel belangrijk dat de ondergrond, de basis goed is. Wij adviseren om voor het leggen DCM aanleg gazon te gebruiken, dit verbetert de bodemstructuur en zorgt voor een snelle inworteling.

Als er  na de winter kale plekken in het gazon zijn ontstaan, dan hebben we hiervoor DCM riparo graszaad voor herstel en doorzaai dit is gemengd met meststof. Dit graszaad zit in een handige strooidoos.

Als er plekken zijn die in de schaduw liggen, onder bomen en struiken dan hebben we DCM graszaad ombra plus. Dit is graszaad met een rijke fosforrijke meststof. Dit graszaad zit in een handige strooidoos.

Laat u ook goed informeren over de juiste grasmaaimachine die past bij uw tuin. In ons tuincentrum in Haule en Hommerts vindt u ook tal van gazon gerelateerde producten: grasmaaiers, handmatige grasscharen of grasscharen op accu, grastrimmers, verticuteerharken, strooiwagens en meer. 

Graag tot ziens bij Groen Goed Menken,  dé graszoden specialist van Haule en Hommerts met alles voor een mooi gazon!