Gazon

Gazon aanleg

Na het egaliseren van de grond zijn er twee mogelijkheden: de aanschaf van graszoden, dit is aanzienlijk duurder dan inzaaien maar u heeft snel een groen gazon. Kiest u voor zaaien dan moet het graszaad losjes worden ingeharkt en de grond vochtig gemaakt en gehouden worden. Na ongeveer 6 weken, dat ligt aan de temperatuur, kan het voor de eerste keer gemaaid worden. 

Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé graszoden specialist van Haule en Hommerts met alles voor een mooi gazon! 

Gazon bemesten in Friesland

Wilt u uw gazon bemesten in Friesland of omgeving? En u wilt advies of de juiste materialen? Kom dan eens langs bij Groen Goed Menken in Haule of Hommerts. Uw gazon vergt vaak meer onderhoud dan u in eerste instantie misschien zou denken. Naast het maaien van gras, moet het gazon ook voldoende voeding krijgen en op de juiste manier worden onderhouden. Een gazon bemesten is daarom erg belangrijk. Bij ons kunt u terecht voor het kopen van de juiste producten voor het bemesten van een gazon en voor advies over de wijze waarop u dit het beste kunt doen. Wanneer gazon bemesten en onderhouden op de juiste manier gedaan wordt, zorgt dat voor een strakke groene grasmat. Tevens is het belangrijk om het grassoort te kiezen dat bij u past. Wilt u een gazon waar de kinderen op kunnen ravotten, kies dan voor een sterke grassoort zoals speelgazon. De fijnere meer kwetsbare grassoorten hebben meer sierwaarde.

Wanneer gazon bemesten

Voor al het nodige advies en ondersteuning bij het bemesten van een gazon, kunt langskomen in de winkels van Groen Goed Menken, in de buurt van Sneek, Drachten en Heerenveen. Om het gazon in conditie te houden, kunt u op verschillende momenten in het jaar aan de slag gaan. Hoe en wanneer u dat kunt doen leggen we u in het kort uit. In het najaar kunt u kalk strooien om mos tegen te gaan. Als er in het voorjaar nog steeds mos is, dan kunt u daarvoor speciale mest aanschaffen. Een gazon bemesten voorjaar kan van februari tot en met mei. Met de voedingsstoffen die u dan strooit kan het gras een goede start krijgen. Gazon bemesten najaar doet u in de maand oktober, om de grasmat goed de winter door te laten komen.

Gazon Bemesten in Friesland | Groen Goed Menken

Complete graszoden bestellen in de buurt

Een gazon kan worden ingezaaid, maar voor een snel resultaat bestelt u complete graszoden. Dit is een kant en klaar product maar het is wel belangrijk dat de ondergrond, de basis goed is. Wij adviseren om voor het leggen DCM aanleg gazon te gebruiken, dit verbetert de bodemstructuur en zorgt voor een snelle inworteling.

Als er na de winter kale plekken in het gazon zijn ontstaan, dan hebben we hiervoor DCM riparo graszaad voor herstel en doorzaai dit is gemengd met meststof. Dit graszaad zit in een handige strooidoos. Als er plekken zijn die in de schaduw liggen, onder bomen en struiken dan hebben we DCM graszaad ombra plus. Dit is graszaad met een rijke fosforrijke meststof. Dit graszaad zit in een handige strooidoos.

Gazon bemesten waarop letten

Op onze pagina onderhoud gazon vindt u een uitgebreide uitleg hierover. Op deze pagina vindt u alleen de basis principes waar rekening mee gehouden dient te worden. Gaat u bijvoorbeeld het gazon bemesten bij droog weer, zorg er dan voor dat u het gras daarna voldoende water geeft. Een gazon bemesten bij regen is een betere keuze omdat de mest dan beter kan worden opgenomen in de aarde. Verder is een gazon bemesten na verticuteren ook aan te raden, om de grasmat weer goed op weg te helpen. Wilt u meer weten over het onderhoud van een gazon en hoe vaak gazon bemesten nodig is? Klik dan op de link in deze alinea of kom naar de winkels van Groen Goed Menken, in de buurt van Groningen en Assen, om advies en hulp.

Advies bij Groen Goed Menken in Haule en Hommerts

Laat u ook goed informeren over de juiste grasmaaimachine die past bij uw tuin. In ons tuincentrum in Haule en Hommerts vindt u ook tal van gazon gerelateerde producten: grasmaaiers, robotmaaiers, handmatige grasscharen of grasscharen op accu, grastrimmers, verticuteerharken, strooiwagens en meer. Graag tot ziens bij Groen Goed Menken in Haule en Hommerts met alles voor een mooi gazon!