Onderhoud gazon

Normaal gesproken moet het gras 1 à 2 maal per week gemaaid worden, wacht niet tot het gras eigenlijk te lang is want dan krijgt u een lelijk geel gazon. Daarnaast is het noodzakelijk het gazon te bemesten.  Alle soorten gazonbemesting hebben we voor de kleine en grote gazons in passende verpakkingen.

  • De eerste bemesting begint afhankelijk van de temperatuur tussen februari en mei.
  • Groenkalk kan eigenlijk jaarrond toegepast worden t/m oktober, bij vochtig weer. De eerste bekalking is tussen januari t/m mei en de tweede bekalking tussen september en november. Dit gaat de verzuring van het gazon tegen.
  • Als het gazon een moeilijke winter heeft gehad, dan is DCM gazonstart goed om te strooien tussen februari en mei. Anders kun je de DCM gazonmeststof gebruiken. Dit gebruik je tussen februari en mei en voor de tweede bemesting tussen juni t/m september. Het is een complete gazonmeststof die zorgt voor een rustige groei. Dus geen extra maai beurten. Doordat de minigrankorrel heel klein is valt die sneller door het gras op de aarde en wordt sneller opgenomen in de grond.
  • DCM Meststof Gazon Pur. Dit is een 2 in 1 product.Het geeft een indirecte werking tegen mos. De mos verdwijnt na 2 á 3 weken. En het is rijk aan kalium dat zorgt voor een sterke grasmat. Dit strooien we ongeveer tussen maart en juni en voor de tweede bemesting tussen juli en oktober. Dit is ook weer in verschillende verpakkingen verkrijgbaar, passend bij de oppervlakte van het gazon.
  • De DCM Najaarsmest strooi je het liefst in oktober, dit zorgt ervoor dat het gras sterk de winter in gaat en zijn mooie groene kleur behoudt.
  • Dan hebben we nog de 5 in 1 Microgazonplus deze bemesting vindt 3 keer per jaar plaats. Het liefst in maart, mei en september. Dit wordt veelal gebruikt bij de gazons die een robotmaaier hebben of minder tijd hebben voor het gazon. Dit is een complete meststof met magnesium en kalk. De meststof verminderd de viltlaag, het mos. Het heeft ook een indirecte werking tegen mos en maakt verticuteren overbodig. Ook dit is en minigrankorrel dat zorgt voor een snelle opname in de grond. Dit is ook weer verkrijgbaar in 1.5, 3, 10 en 20 kilo verpakkingen.

deo afspelen

Als de winter voorbij is en u wilt voor het eerst gaan maaien, maai het dan niet te kort (ongeveer 4 cm)

Bovenstaand advies is een richtlijn - er is immers geen jaar gelijk. Heeft u meer vragen of wilt u meer informatie over uw gazon? Lees dan onze tuintips over het Gazon of kom gerust naar ons tuincentrum Groen Goed Menken en wij helpen u graag voor een mooi gazon.

Lees Tuintips

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon