Gewasbescherming

Op zoek naar bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte, schimmels, ziektes of groene aanslag? Bezoek Groen Goed Menken in Haule of Hommerts. Heeft u inmiddels al schimmels of ongedierte aangetroffen op uw tuinplanten, kamerplanten, groente, kruiden of fruit? Neem een getroffen blaadje mee in een zakje naar ons tuincentrum. Op die manier kunnen we achterhalen waar de plant precies last van heeft. Doordat de schimmel of het ongedierte opgesloten zit in een zakje, kan deze zich niet verspreiden in het tuincentrum. Wij verkopen ook biologische bestrijdingsmiddelen zodat u preventief of direct die ongewenste schimmels, ongedierte of groene aanslag kunt aanpakken.

Welke plagen of schimmels kunt u tegenkomen in uw tuin?

 • Ongedierte in de tuin kan variëren van kleine insecten tot knaagdieren. Enkele veelvoorkomende soorten zijn bladluizen, slakken, rupsen, mollen en muizen. Slakken zijn berucht om hun vraatzucht en kunnen een hele plant in één nacht opeten.
   
 • Meeldauw, roest en Phytophthora zijn enkele van de meest voorkomende schimmelziekten in de tuin. Deze schimmels kunnen zich verspreiden via wind, water en insecten en kunnen planten aantasten en uiteindelijk doden.
   
 • Plagen in de tuin kunnen ook worden veroorzaakt door dieren, zoals konijnen en vogels. Deze dieren kunnen zich te goed doen aan planten en bloemen in de tuin en op die manier ongewenste schade aanrichten.

 

Groen Goed Menken biedt hier een verantwoorde oplossing voor! Gebruik onze biologische bestrijdingsmiddelen. Hiermee tast u het groen niet aan. U verwijdert er alleen het ongedierte mee. Ook als er tussen de bloemen onkruid en mos begint te groeien, helpen wij u graag dit op een gezonde en snelle manier te verwijderen.

Preventie is beter dan bestrijden

Wilt u schimmels en ongedierte op uw planten preventief bestrijden? Bijvoorbeeld als u een compleet nieuwe tuin gaat aanleggen. Kies dan voor een goede bemesting. Hierdoor creëert u gezonde, sterke planten. Dit kan al een hoop gedoe schelen. Maar zelfs dit is helaas geen garantie voor een ongedierte- of schimmelvrije plant. Hetzelfde geldt voor bestrating. Ook al is deze aangelegd op zeil, op een zonnige plek kan er nog steeds groene aanslag, onkruid en mos op ontstaan. Wees gerust, ook daarvoor hebben wij de juiste bestrijdingsmiddelen. Hiermee verwijdert u eenvoudig de lelijke aanslag, het mos en het onkruid. Bovendien voorkomt u er terugkerende ongewenste groei mee.

Er zijn ook nuttige diertjes in de tuin

Een tuin is een prachtige plek om van de natuur te genieten en om planten en bloemen te laten groeien. Helaas is het ook een ideale omgeving voor verschillende soorten ongedierte, schimmels en plagen. Het is belangrijk om deze problemen in uw tuin in de gaten te houden en snel actie te ondernemen om de schade te beperken.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het hebben van enkele insecten en dieren in de tuin juist goed kan zijn voor de biodiversiteit. Bijvoorbeeld bijen en vlinders zijn belangrijke bestuivers en vogels kunnen helpen bij het bestrijden van plagen. Houd daarom een goede balans tussen de verschillende soorten in uw tuin en gebruik bestrijdingsmiddelen alleen wanneer dat echt nodig is.

Bijen, bijvoorbeeld, spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en het is daarom belangrijk om bij-vriendelijke planten in uw tuin te hebben. Voorbeelden van bijvriendelijke planten zijn:

 • Lavendel
 • Zonnebloemen
 • Phacelia
 • Rode zonnehoed

Koop bestrijdingsmiddelen bij Groen Goed Menken

Op zoek naar bestrijdingsmiddelen die lelijke groene aanslag, schimmels of dat ongewenste ongedierte, onkruid en mos aanpakken? Breng een bezoekje aan ons tuincentrum. Wij helpen u graag op een gezonde, biologische en efficiënte manier van dit alles af. Wij verkopen producten van de beste merken, waaronder DCM. Vraag onze specialisten desgewenst naar advies over het preventief bestrijden van ongedierte en schimmels. Bezoek ons tuincentrum of neem contact met ons op!