Grond- en Meststoffen

Voor het optimaal genieten van uw tuin en alle planten die u zo zorgvuldig hebt uitgekozen, is het belangrijk de juiste verzorging toe te passen. Een heel belangrijk onderdeel van verzorging is het gebruik van grondproducten. Ogen uw planten wat dof of slap? Of heeft u net een nieuwe tuin aangelegd? Dan heeft u ongetwijfeld goede grond nodig!

Zo gebruikt u potgrond

Potgrond is voeding voor planten. Verse potgrond bevat voldoende voeding voor een paar maanden en geeft bovendien lucht en zuurstof aan de wortels van een plant, waardoor deze beter kan groeien. U gebruikt potgrond vooral voor planten die in bakken of potten staan.

Zet een nieuw gekochte plant eerst met pot en al in een emmer water. Zo laat u de kluit zich volzuigen met water en is de eerste dorst van de plant gelest. Daarna zet u de plant in de juiste pot. Kies het liefst een pot met gaten aan de onderkant om overtollig water weg te laten vloeien. Vul de onderkant van de pot eerst met potgrond en zet daar de plant op. Vul de pot af met wat extra potgrond en u bent klaar!

Meststoffen bij Groen Goed Menken

Bij Groen Goed Menken in Haule of Hommerts kunt u terecht voor meststoffen voor verschillende doeleinden. Zo verkopen wij meststoffen speciaal voor het gazon of voor de moestuin, siertuinmeststof en kalk. Vraag onze medewerkers naar de beste grondproducten voor uw tuin.

Waarom messtof gebruiken die speciaal voor die plant is?

Door het gebruik van meststoffen die specifiek zijn ontworpen voor een bepaalde plantensoort, kunt u ervoor zorgen dat uw planten alle benodigde voedingsstoffen krijgen om gezond te groeien, bloeien en gedijen. Het maximaliseert de resultaten en bevordert de algehele gezondheid uw planten. Zo kunt u dus het beste hortensia meststof gebruiken voor hortensia's en klimplanten meststof voor klimplanten.

Wanneer gebruikt u tuinaarde?

Gebruik tuinaarde niet als hoofdbestanddeel voor het voeden van uw planten. Tuinaarde bevat namelijk te weinig poriën om de wortels van uw planten genoeg zuurstof te geven. Tuinaarde is goed te gebruiken om de tuin of borders op te hogen. Wilt u dit wel gebruiken als voedingsmiddel, meng het dan met bemeste tuinaarde. Door het mengen van tuinaarde en bemeste tuinaarde maakt u als het ware een vitaminecocktail voor uw planten. Samen bevatten deze twee alle ingrediënten voor een vruchtbare en voedzame bodem voor uw tuin.