Bestrating

Bij Groen Goed Menken vindt u een groot assortiment aan bestrating. Ons assortiment loopt uiteen van natuursteen, beton, bakstenen en diverse grind- en gritsoorten maar ook houten vlonders worden tegenwoordig veel toegepast. Voor sierbestrating worden vaak betonklinkers gebruikt, deze zijn leverbaar in diverse kleuren en afmetingen. Het grootste deel van ons assortiment bestrating komt van het bekende merk Gardenlux. Voor uitgebreide informatie kunt u natuurlijk terecht in ons tuincentrum in Haule en Hommerts.

Ons assortiment bestrating

Het assortiment bestrating van Groen Goed Menken bestaat onder andere uit:

  • Grind en split: Voor het verfraaien van opritten is split en grind uitermate geschikt. Ook zorgt grond of split voor een betere waterafvoer. Dit materiaal is namelijk een open verharding van de ondergrond, waardoor (overtollig) (regen-)water gemakkelijk weg kan lopen. Er is keuze uit diverse soorten en kleuren grit, hetzelfde geldt voor grind (kiezels), er zijn diverse kleurenmixen en ook de grootte van de kiezel varieert. Ons grind en split is van het bekende merk Oprey. Bij Groen Goed Menken kunt u direct ook kunststof grindranden in een bijpassende kleur en grindplaten in zwart of wit vinden. Het voordeel van onze kunsstof grindranden is dat de rand buigzaam doch zeer sterk is. 
     
  • Klinkers: Voor sfeervolle bestrating van uw terras, tuinpaadjes en opritten zijn de "Hollandse" straatklinkers uitermate geschikt. Naast de uit klei gebakken soorten zijn er ook de betonklinkers die vooral door de kleurschakeringen een zeer verrassend beeld kunnen geven. Naast de standaard klinkers in diverse kleuren en maten, is ook de getrommelde versie zeer populair, deze "oud" gemaakte klinkers haalt z'n oorsprong uit de oude dorpen en geeft uw tuin een rustieke uitstraling. Ook vindt u bij Groen Goed Menken klinkers welke waterdoorlatend zijn. Deze klinkers laten (overtollig) (regen-)water gemakkelijk weg lopen. Maakt u erg veel gebruik van het gebied waar de klinkers komen te liggen? Dan vertellen we in ons tuincentrum graag meer over beton klinkers en klinker van beton met een slijtlaag of andere afwerking welke meer kleurvast zijn.
     
  • Natuursteen: Voor wie zijn tuin een persoonlijke sfeer wil geven, kan met natuursteen zijn fantasie de vrije loop laten: van flagstones tot mooie vijverpartijen. Er zijn zogenaamde stapelblokken om muurtjes te creeëren maar ook prachtige tegels voor terrassen. Ook kleine ronde stenen om ruimtes tussen paden op te vullen behoort tot de mogelijkheden. 
     
  • Tegels: Tegels zijn er in veel varianten, van de gewone stoeptegel en gewassen grindtegels  tot zeer luxe marmeren tegels. Zo zijn er tegels die gestraald en gecoat zijn van natuursteen, maar ook betontegels met een toplaag van gemalen natuursteen. Tegels met een synthetische laag die tevens als beschermlaag dient horen en ook bij en dan praten we nog niet over afmetingen en kleuren. Bij Groen Goed Menken vindt u (terras)tegels in diverse afmetingen, tot wel 100x100 groot. 

Naast tegels en bakstenen voor terrassen en paden, leveren wij ook verhardingsmateriaal, gronddoek, zand en diverse grit en grindsoorten. 

Wateroverlast in de tuin of op het terras?

Bij het kiezen van bestrating voor uw tuin of terras adviseren we ook altijd na te denken over het laten weglopen van water. Vaak moet de bestrating van een tuin of terras voortijdig vernieuwd, opgehoogd of aangepast worden omdat er sprake is geweest van wateroverlast. Een andere oplossing om wateroverlast in de tuin of op het terras tegen te gaan zijn hydroblobs. Een hydroblob kan aangelegd worden als goot tussen de (terras)tegels maar ook onder de buitenkraan. Door gebruik te maken van een hydroblob bespaart u uzelf het uitgraven van buizen en dergelijke. Tevens is het water dat wordt opgevangen door de hydroblob direct te gebruiken om de planten water mee te geven. Efficient én duurzaam! In onze video leggen we je graag uit hoe je met een watermanagementsysteem dit overlast tegen gaat en een duurzamere tuin creëert. 

Bestrating van Groen Goed Menken is ook online te bestellen

Heeft u de keuze gemaakt en bent u zeker van uw beslissing? Dan kunt u in onze webshop direct prijzen bekijken en eventueel uw bestrating bestellen. Uw bestelling kan worden opgehaald of thuis bezorgd. Lees er meer over in onze webshop. 

Ga naar webshop

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuininrichting