Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Prachtklokje, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is zacht blauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Campanula persicifolia var. planiflora? De Campanula persicifolia var. planiflora is ook wel bekend als Prachtklokje. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Prachtklokje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Campanula persicifolia var. planiflora? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Prachtklokje niet!

  • Nederlandse naam: Prachtklokje Wetenschappelijke naam: Campanula persicifolia var. planiflora Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Campanula Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee