Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Stekelige olijfwilg, familie van de Elaeagnaceae. De bloemkleur is zilverwit en de bloeitijd is van ca. oktober tot en met november. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Elaeagnus pungens? De Elaeagnus pungens is ook wel bekend als Stekelige olijfwilg. Deze Elaeagnaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 400 centimeter. De Stekelige olijfwilg is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Elaeagnus pungens? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Stekelige olijfwilg niet!

  • Nederlandse naam: Stekelige olijfwilg Wetenschappelijke naam: Elaeagnus pungens Type plant: Heester
  • Geslacht: Elaeagnus Familie: Elaeagnaceae Bloemkleur: Grijs, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Oktober, November
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 400 Giftig: Nee