Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kornoelje, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn witbont. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig. Deze plant is door zijn vorm lastig met hoge vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Cornus alternifolia 'Argentea'? De Cornus alternifolia 'Argentea' is ook wel bekend als Kornoelje. Deze Cornaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 500 centimeter. De Kornoelje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cornus alternifolia 'Argentea'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kornoelje niet!

  • Nederlandse naam: Kornoelje Wetenschappelijke naam: Cornus alternifolia 'Argentea' Type plant: Heester
  • Geslacht: Cornus Familie: Cornaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 500 Giftig: Nee