Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kogelbloem, familie van de Rubiaceae. De bloemkleur is roomwit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 175 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Met opvallende vruchten. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Cephalanthus occidentalis? De Cephalanthus occidentalis is ook wel bekend als Kogelbloem. Deze Rubiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 175 centimeter. De Kogelbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cephalanthus occidentalis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kogelbloem niet!

  • Nederlandse naam: Kogelbloem Wetenschappelijke naam: Cephalanthus occidentalis Type plant: Heester
  • Geslacht: Cephalanthus Familie: Rubiaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 175 Giftig: Nee