Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Berberis, familie van de Berberidaceae. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselarme, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Berberis 'Parkjuweel'? De Berberis 'Parkjuweel' is ook wel bekend als Berberis. Deze Berberidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Berberis is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Berberis 'Parkjuweel'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Berberis niet!

  • Nederlandse naam: Berberis Wetenschappelijke naam: Berberis 'Parkjuweel' Type plant: Heester
  • Geslacht: Berberis Familie: Berberidaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 100
  • Giftig: Nee