Opening Klimaatplein

Opening Klimaatplein

Opening klimaatplein bij Groen Goed Menken in Hommerts

Op vrijdagmiddag 20 mei a.s. om 14.00 uur opent Wethouder Faber ons Groene Klimaatplein in Hommerts! Hiermee willen wij bijdragen aan een gezonde en groene leefomgeving voor mens en dier. Tussen 14.00 en 16.00 uur staan diverse organisaties voor u klaar om vragen te beantwoorden of om zelf oplossingen te bedenken voor een beter tuinklimaat.

  • De Nederlandse Bijen vereniging, afdeling Sneek, geeft informatie over de Bio diversiteit en hoe wij het leven van de wilde bij kunnen verbeteren.

  • De organisatie B AWARE is aanwezig die in samenwerking met Hogeschool van Hall Larenstein informatie geeft en een workshop zaadknikkers maken zal geven. 

  • De Gemeente SWF geeft informatie over de acties/subsidies die zij hebben voor een beter leefklimaat, geveltuintjes en groene daken.

  • De Sneker stadsvogeladviseur van de vogelbescherming kan alle vragen beantwoorden die zich voordoen op het gebied van vogels en hun leefomgeving.

  • Speciaal voor deze middag heeft het Wetterskip een watertafel meegenomen naar Groen Goed Menken in Hommerts waarmee u zelf kunt experimenteren wat te doen met teveel en te weinig water. Leuk en leerzaam ook voor kinderen.       

Samen maken we onze tuin klimaatbestendig! Doe mee en kom ook naar Groen Goed Menken in Hommerts a.s. vrijdag 20 mei tussen 14.00 en 16.00 uur.