Tuinkassen

Een tuinkas is ideaal voor het kweken van planten, bloemen, kruiden en groenten. Bij Groen Goed Menken in Haule, in de buurt van onder andere Assen, Heerenveen, Drachten, en Groningen, bieden we een breed assortiment om een tuinkas te kopen. U kunt hier terecht voor de aanschaf van een aluminium kas, een zwart gecoate tuinkas of voor het kopen van een goedkope tuinkas. Wilt u een tuinkas van glas kopen? Ook dat is uiteraard mogelijk. Met een ruim assortiment aan tuinkassen, is er voldoende keuze. De werknemers van Groen Goed Menken in Friesland staan van maandag tot en met zaterdag voor u klaar om hulp te bieden bij het vinden van de geschikte tuinkas.

Hulp en advies bij het kopen van een tuinkas in de buurt

U vraagt zich zeker af, welke tuinkas kan ik het beste kopen bij mij in de buurt? Allereerst koopt u een tuinkas om ervoor te zorgen dat u op een goede manier planten en groenten kunt kweken. Wilt u een tuinkas maken of bent u op zoek naar zwarte tuinkas of een tweedehands tuinkas? Dan kunnen de experts van Groen Goed Menken in de buurt van Assen, Heerenveen, Drachten en Groningen, u helpen bij het geven van advies. U kunt informatie krijgen over de afmetingen die het beste bij uw wens en tuin past. Naast dat u een tuinkas bij ons kunt kopen, heeft Groen Goed Menken ook een breed assortiment aan kasaccessoires en andere artikelen zoals tuinplanten bij u in de buurt.

Jaarrond kweken in eigen kas

De tuinkas is voor veel mensen een plek van vertier in het voorjaar of de zomer. Maar ook in het najaar kunt u gewoon doorkweken in uw tuinkas. Veel gewassen, kruiden en planten zijn vorstbestendig en kunnen prima groeien in koudere temperaturen. Maar ook gewassen welke het goed doen onder warmere omstandigheden kunnen met een kleine aanpassing aan uw kas doorgekweekt worden. Bij Groen Goed Menken adviseren we u graag over de oplossing voor uw tuinkas om er het hele jaar van te genieten. Denk bijvoorbeeld aan verwarming in de kas of folie om uw kweek te beschermen. 

Verwarming in uw tuinkas

Wanneer u erover nadenkt uw tuinkas te verwarmen om ook in het najaar uw favoriete seizoensgroenten door te kweken zijn er verschillende opties. 

Een van deze opties is de petroleum kachel. Het voordeel van de petroleum kachel is dat deze over is te plaatsen en CO2 uitstoot. CO2 bevordert de groei van veel planten en gewassen en de waterdamp afkomstig uit deze uitstoot behoudt het vochtgehalte in de kas. Echter, een petroleum kachel verwarmt slechts een klein gedeelte van de kas. Om deze reden is het belangrijk de kachel niet te overbelasten door een hogere vlam te willen stoken. Een hoge vlam bij petroleum kachels brengt roetvorming met zich mee.

Een ander goed alternatief is de elektrische kachel. Deze manier van verwarmen zal de kas snel en volledig op temperatuur brengen. Ook vraagt een elektrische kachel weinig onderhoud, is brandveilig en goedkoop in de aanschaf. Dankzij de thermostaat van de kachel is de warmte, vochtafgifte en luchtcirculatie goed te reguleren. Deze drie factoren voorkomen schimmelvorming en verbeteren de kwaliteit van uw kweek. 

Doorkweken in het najaar

Het najaar is in zicht en veel mensen denken dat daarmee het kweekseizoen ten einde is gekomen. Niks is minder waar. Hieronder vindt u een overzicht van gewassen die in de komende maanden doorgekweekt kunnen worden zonder aanpassingen aan uw kas. 

  • September: kropsla, radijs, veldsla, spinazie, druiven, tomaten, komkommers, perziken
  • Oktober: sla, tomaten, aubergines en meloen.
  • November: plantuitjes, druiven en spinazie.
  • December: Witlof en planten zoals begonia, salvia en canna. Gebruik de decembermaand voor kasonderhoud.

Ruim assortiment tuinkassen in de buurt van Sneek

De winkel biedt meer dan 8000 vierkante meter aan oppervlak, met uiteenlopende producten. Doordat we al jaren tuinkassen & serre's verkopen zijn we de specialist en hebben we de meeste kassen vanuit onze eigen voorraad snel leverbaar! Wilt u dus tuinkas onderdelen kopen? Dan kunt u ook bij ons in Friesland terecht. Naast tuinkassen, vindt u er ook alles voor in de tuinkas. Denk daarbij aan:

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment