Kas verwarming

Jaarrond kweken in eigen kas

De tuinkas is voor veel mensen een plek van vertier in het voorjaar of de zomer. Maar ook in het najaar kunt u gewoon doorkweken in uw tuinkas. Veel gewassen, kruiden en planten zijn vorstbestendig en kunnen prima groeien in koudere temperaturen. Maar ook gewassen welke het goed doen onder warmere omstandigheden kunnen met een kleine aanpassing aan uw kas doorgekweekt worden.  Bij Groen Goed Menken adviseren we u graag over de oplossing voor uw tuinkas om er het hele jaar van te genieten. Denk bijvoorbeeld aan verwarming in de kas of folie om uw kweek te beschermen. Noppenfolie, bijvoorbeeld, heeft ook een hoge isolatie waarde. Het scheelt al gauw een paar graden met de buitentemperatuur.

Verwarming in uw tuinkas

Wanneer u erover nadenkt uw tuinkas te verwarmen om ook in het najaar uw favoriete seizoensgroenten door te kweken zijn er verschillende opties. 

Een van deze opties is de petroleum kachel. Het voordeel van de petroleum kachel is dat deze over is te plaatsen en CO2 uitstoot. CO2 bevordert de groei van veel planten en gewassen en de waterdamp afkomstig uit deze uitstoot behoudt het vochtgehalte in de kas. Echter, een petroleum kachel verwarmt slechts een klein gedeelte van de kas. Om deze reden is het belangrijk de kachel niet te overbelasten door een hogere vlam te willen stoken. Een hoge vlam bij petroleum kachels brengt roetvorming met zich mee.

Een ander goed alternatief is de elektrische kachel. Deze manier van verwarmen zal de kas snel en volledig op temperatuur brengen. Ook vraagt een elektrische kachel weinig onderhoud, is brandveilig en goedkoop in de aanschaf. Dankzij de thermostaat van de kachel is de warmte, vochtafgifte en luchtcirculatie goed te reguleren. Deze drie factoren voorkomen schimmelvorming en verbeteren de kwaliteit van uw kweek. 

Doorkweken in het najaar

Als het najaar in zicht komt denken veel mensen dat daarmee het kweekseizoen ten einde is gekomen. Niks is minder waar. Hieronder vindt u een overzicht van gewassen die in de komende maanden doorgekweekt kunnen worden zonder aanpassingen aan uw kas. 

  • September: kropsla, radijs, veldsla, spinazie, druiven, tomaten, komkommers, perziken
  • Oktober: sla, tomaten, aubergines en meloen.
  • November: plantuitjes, druiven en spinazie.
  • December: Witlof en planten zoals begonia, salvia en canna. Gebruik de decembermaand voor kasonderhoud.

Tuinkas verwarming kopen in de buurt van Friesland, Groningen en Drenthe

Bent u op zoek naar kas accessoires zoals verwarming voor uw tuinkas? Dan heten wij u van harte welkom in een van onze vestigingen in Haule of Hommerts. Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor de inrichting van uw kas. Denk bijvoorbeeld aan kweekkasjes, turfpotjes, potgrond, automatische raamopener, onderdelen of verwarming. Ook in onze webshop vindt u een ruim assortiment aan kasaccessoires. U besteld zowel uw tuinkas als de benodigdheden voor de tuinkas eenvoudig en snel online.

Direct naar de webshop

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinkassen