Kerstbomen

Er gaat niets boven een echte kerstboom! De frisse geur van dennennaalden brengt die echte kerstsfeer met zich mee. In ons tuincentrum kunt u vanaf eind november terecht voor echte kerstbomen in allerlei soorten en maten. Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? De medewerkers van ons tuincentrum helpen u graag om de perfecte boom uit te zoeken. Onze kerstbomen staan voor u klaar, geselecteerd op maat en soort en met de bijbehorende standaard erbij!

Alle voor- én nadelen van een echte kerstboom

We mogen de kerstdagen weer fijn samen doorbrengen. En wie aan de kerstdagen denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan lekker eten met goed gezelschap én natuurlijk een versierde kerstboom. Aangezien we de afgelopen jaren ons steeds bewuster zijn over onze omgeving en duurzaamheid, krijgen wij in ons tuincentrum ook steeds vaker de vraag: wat zijn de voor- en nadelen van kerstbomen én kunstkerstbomen? Die vraag snappen wij wel! Het aanbod is tegenwoordig erg groot en waar doet u goed aan? Daarom heeft onze expert op het gebied van kerstbomen en alle voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen van een kerstboom

  • Een echte kerstboom ruikt natuurlijk heerlijk! Alleen met een echte boom krijgt u die bekende dennengeur in huis.
  • Het uitkiezen en het kopen van een kerstboom is natuurlijk al een uitje. Elk jaar hebben wij een inspirerende kerstshow in ons tuincentrum. Maak er dus een (mid)dagje uit van en kom de mooiste kerstbomen bekijken.
  • Heeft u een kerstboom met kluit? Dan kunt u de boom na de feestdagen ook nog terug planten in de tuin. Wellicht kunt u hem het jaar daarop weer gebruiken. Heel duurzaam!

Nadelen van een kerstboom

  • De naalden. Met een echte kerstboom is naalduitval bijna onvermijdelijk. Dit gebeurt nog net iets sneller bij kerstbomen met kluit.
  • Heeft u huisdieren? Zowel het water van een afgezaagde kerstboom als de naalden zijn giftig voor huisdieren. In dit geval adviseren we u graag te kijken naar ons assortiment Kunstkerstbomen.

Een kerstboom is niet compleet zonder lichtjes

Voor mooie (duurzame) kerstverlichting bent u bij GroenGoed Menken aan het juiste adres. Van warm wit licht tot gekleurd licht, u vindt het in ons tuincentrum. En wist u dat wij ook vlaggenmasten met bijpassende verlichting verkopen van het merk Fairybell en Montejaur? Bij ons vindt u duurzame opties als het gaat om verlichting. Zo hebben wij een groot assortiment aan LED verlichting voor in én om het huis!

Lees meer over kerstverlichting

Ook de mooiste kunstkerstbomen vind u bij GroenGoed Menken

Wanneer u liever een duurzame keuze kiest of gewoon geen zin heeft in al die naalden is een kunstkerstboom een hele goede beslissing. Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen bijna niet te onderscheiden van echte kerstbomen. En een van de grootste voordelen van een kunstkerstboom is dat u een aankoop doet voor de toekomst! 

Lees meer over kunstkerstbomen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerstartikelen