Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Mannetjesvaren, familie van de Aspidiaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -40 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Dryopteris filix-mas 'Linearis Polydactyla'? De Dryopteris filix-mas 'Linearis Polydactyla' is ook wel bekend als Mannetjesvaren. Deze Aspidiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Mannetjesvaren is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Dryopteris filix-mas 'Linearis Polydactyla'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Mannetjesvaren niet!

  • Nederlandse naam: Mannetjesvaren Wetenschappelijke naam: Dryopteris filix-mas 'Linearis Polydactyla' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Dryopteris Familie: Aspidiaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw
  • Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee