Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Venusschoentje, familie van de Orchidaceae. De bloemkleur is geel+bruin en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een licht beschaduwde plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij zijn en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Cypripedium calceolus? De Cypripedium calceolus is ook wel bekend als Venusschoentje. Deze Orchidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Venusschoentje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cypripedium calceolus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Venusschoentje niet!

  • Nederlandse naam: Venusschoentje Wetenschappelijke naam: Cypripedium calceolus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cypripedium Familie: Orchidaceae Bloemkleur: Bruin, Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee