Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Cosmea, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is bruin en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Cosmos atrosanguineus? De Cosmos atrosanguineus is ook wel bekend als Cosmea. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Cosmea is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cosmos atrosanguineus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Cosmea niet!

  • Nederlandse naam: Cosmea Wetenschappelijke naam: Cosmos atrosanguineus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cosmos Familie: Asteraceae Bloemkleur: Bruin
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee