Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Schoenlappersplant, familie van de Saxifragaceae. De bloemkleur is zalmroze en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Bergenia 'Bressingham Salmon'? De Bergenia 'Bressingham Salmon' is ook wel bekend als Schoenlappersplant. Deze Saxifragaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Schoenlappersplant is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Bergenia 'Bressingham Salmon'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Schoenlappersplant niet!

  • Nederlandse naam: Schoenlappersplant Wetenschappelijke naam: Bergenia 'Bressingham Salmon' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Bergenia Familie: Saxifragaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee