Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Engels gras, familie van de Plumbaginaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkhoudend zijn en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Armeria juniperifolia 'Bevan's Variety'? De Armeria juniperifolia 'Bevan's Variety' is ook wel bekend als Engels gras. Deze Plumbaginaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Engels gras is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Armeria juniperifolia 'Bevan's Variety'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Engels gras niet!

  • Nederlandse naam: Engels gras Wetenschappelijke naam: Armeria juniperifolia 'Bevan's Variety' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Armeria Familie: Plumbaginaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee