Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Blauwe anemoon, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Anemone blanda 'White Splendour'? De Anemone blanda 'White Splendour' is ook wel bekend als Blauwe anemoon. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Blauwe anemoon is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Anemone blanda 'White Splendour'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Blauwe anemoon niet!

  • Nederlandse naam: Blauwe anemoon Wetenschappelijke naam: Anemone blanda 'White Splendour' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Anemone Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee