Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Peruviaanse lelie, familie van de Amaryllidaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Alstroemeria aurea 'Lutea'? De Alstroemeria aurea 'Lutea' is ook wel bekend als Peruviaanse lelie. Deze Amaryllidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Peruviaanse lelie is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Alstroemeria aurea 'Lutea'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Peruviaanse lelie niet!

  • Nederlandse naam: Peruviaanse lelie Wetenschappelijke naam: Alstroemeria aurea 'Lutea' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Alstroemeria Familie: Amaryllidaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee