Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Appelbes, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Met opvallende vruchten. Rood Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een natte plaats.
Zeer geschikt voor tuinen en openbaar groen met een hoge grondwaterstand of aan de waterkant. Wenst een een vochtige tot natte, zure, humusrijke bodem en een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur niet in de volle middagzon. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Aronia arbutifolia? De Aronia arbutifolia is ook wel bekend als Appelbes. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Appelbes is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aronia arbutifolia? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Appelbes niet!

  • Nederlandse naam: Appelbes Wetenschappelijke naam: Aronia arbutifolia Type plant: Heester
  • Geslacht: Aronia Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee