Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Tweestijlige meidoorn, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'? De Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet' is ook wel bekend als Tweestijlige meidoorn. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1000 centimeter. De Tweestijlige meidoorn is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Tweestijlige meidoorn niet!

  • Nederlandse naam: Tweestijlige meidoorn Wetenschappelijke naam: Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet' Type plant: Boom
  • Geslacht: Crataegus Familie: Rosaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 1000 Giftig: Nee