Gazon herstellen na de droogte.

Gazon herstellen na de droogte.

Hoe jouw gazon herstellen na de droogte?

Het zonnige weer van dit jaar heeft iedereen deugd gedaan, behalve ons gazon. De droogte haalt je plannen voor een top frisgroen gazon onderuit. Overal duiken er uitgedroogde plekken op en soms is het gras zelfs volledig verschroeid. Opnieuw aanleggen? Nee, dat is niet nodig! Je kan je gazon simpelweg herstellen met het advies van ons en de juistse producten van DCM.

Zodra de temperatuur zakt en ook constant lager blijft en het weer af en toe regent kan je beginnen met het herstel van het gazon. Sommige soorten gras leven vanzelf weer op als het warme weer voorbij is en het weer regelmatig regent. Maar is je gras, of delen ervan, zo goed als verdwenen dan heb je iets meer werk.

Stap 1: Maai je gazon kort.

Stap 2: Hark eventueel mos eruit.

Stap 3: Gebruik graszaad herstel gazon voor de kale plekken of doorzaaien van het gazon. Bevat snelkiemende graszaden die goed inwortelen in bestaande gazons. Zeker nu met deze nog warme grond gaat dit goed.

Stap 4: Strooi over het gazon Najaarsmest voor gazons, dit is een organische meststof. Dit zorgt voor een sterk en groen gazon. 

Kom naar ons tuincentrum en laat je advieseren wat goed is voor jouw gazon. Neem eventueel een paar foto's mee. Samen maken wij het gazon weer groen en sterk, zodat het goed de winter doorkomt.