Fleurige paasdecoraties

Fleurige paasdecoraties

Pasen valt vroeg dit jaar, in het weekend van 1 en 2 april. Wanneer je gezellig met familie of vrienden aan tafel gaat om uitgebreid te brunchen of dineren, maak je het binnen natuurlijk graag vrolijk en fleurig. Ga aan de slag met de nieuwste paasdecoraties uit ons tuincentrum in Haule en Hommerts, een flinke dosis creativiteit, wat ingrediënten uit eigen tuin en deze inspirerende tips.

Fleurige paastakken

Die mogen natuurlijk niet ontbreken. Je kunt nu allerlei kronkeltakken, bloesemtakken en takken met katjes kopen of uit eigen tuin knippen. Zet deze in een hoge, stevige vaas en versier ze met eitjes, haasjes, kippetjes en strikjes. Je kunt er ook van die plastic ‘reageerbuisjes’ in hangen, deze met wat water vullen en daar kleine bloempjes als blauwe of witte druifjes of mini-narcisjes in zetten.

Lege eierschalen

Met de schaal van een gekookt ei dat je zorgvuldig hebt uitgelepeld kun je allerlei leuke dingen doen. Zet de lege eierschalen in mooie eierdoppen en vul ze met wat water. Steek er kleine voorjaarsbloeiers in, zoals kievietsbloemen, witte en blauwe druifjes of kortgeknipte ranonkels en anemonen. Of vul ze met aarde en zaai er ongeveer een week voor Pasen tuinkers of alfalfa in. Dan heb je iets groens en meteen een gezonde smaakmaker op tafel. Of plaats een sfeervol waxinelichtje in de eierschaal.  

Geur en kleur

Vul verschillende kleine glazen vazen of flesjes met geurende bloemen, zoals hyacinten en fresia’s, en maak daar een mooie compositie van.

Paaskrans

Verwelkom je gasten met een paaskrans aan de voordeur, gemaakt van takken, mos of plastic eieren, versierd met buxusranken, vrolijk gekleurd lint en paashaasjes.

Eetbaar groen

Garneer gevulde eieren niet alleen met bieslook of peterselie, maar ook eens met eetbare (onbespoten) bloemen, zoals viooltjes en komkommerkruid. Leg ook wat onbespoten bloempjes uit eigen tuin of van de betere groenteman op het schaaltje bij het boterlammetje of op de rand van de dinerborden. En maak zelf eens kruidenboter of onkruidenboter, met bieslook, daslook, hondsdraf of zevenblad.

Bloemrijke eieren

In plaats van hardgekookte eieren te beschilderen kun je ze ook beplakken met echte bloemblaadjes, zoals die van de narcis, tulp, viool, ranonkel, anemoon of winterakoniet.

Paasnestjes

Bekleed de binnenkant van een mandje met plastic en vul het met vochtige oasis. Drapeer er mos overheen en steek er takjes klimop in. Versier het groen met hardgekookte kwarteleitjes, een (chocolade) paashaas of -kuiken en veertjes. Je kunt ook een nestje van raffia maken, dat op een groot bord of mooie schaal leggen en verder versieren met chocolade eitjes, kwarteleitjes of beschilderde eieren, haasjes en kuikentjes.

Vrolijk Pasen!