5x de kersttrends van 2017

5x de kersttrends van 2017

Terwijl iedereen zich nog te goed doet aan pepernoten, marsepein en chocoladeletters, is ons tuincentrum in Haule en Hommerts al helemaal klaar voor de kerst. Kom nu alvast inspiratie opdoen en kies een paar mooie nieuwe decoraties om helemaal in jouw stijl kerstmis te vieren. Straks heb je het immers al druk genoeg met menu’s samenstellen, boodschappen doen, koken en cadeautjes kopen. Op onze kerstafdeling vind je ongetwijfeld ook mooie decoratie om iemand cadeau te doen.

Dit zijn de kersttrends van 2017

 

Kersttrend #1: Botanisch

Vorig jaar zagen we deze stijl al verschijnen, dit jaar kun je er echt niet meer omheen. De botanische kersttrend combineert echte planten met groene ballen en op de natuur geïnspireerde decoraties. Denk aan takken met mos erop, planten in macraméhangers, decoraties in de vorm van eikeltjes, eekhoorns en uilen. 

Kersttrend #2: Scandinavisch

Vorig jaar zagen we ook al moderne Scandinavische kerstdecoraties in wit en rood gecombineerd met blond hout en een vleugje oranje. Die laatste kleur is dit jaar vervangen door blauw. Rood, wit en blauw geven eigenlijk alsnog het ‘oranje-gevoel’, dus leef je uit met de kleuren van de Nederlandse vlag, aangevuld met rendieren en houten kerststerren.

Kersttrend #3: Winters wit

Door het uitblijven van een echt witte kerst maken we het tijdens de feestdagen de laatste jaren graag wit in huis. Eerder werd het winterse tintje opgefleurd met hard blauw en groen, maar nu zien we wit in combinatie met zachte, zoete tinten als roze en lila. Fris en romantisch.

Kersttrend #4: Industrieel en ambachtelijk

Niet alleen onze woonkamers worden steeds stoerder, ook de meeste nieuwe horecagelegenheden combineren ruwe bakstenen muren met betonvloeren en industriële lampen. De harde materialen laten zich mooi combineren met zachte nudetinten en ambachtelijk vervaardigde producten van keramiek, leer, wol en touw.  

Kersttrend #5: De klassieke kerst is terug!

Voor sommigen is deze stijl natuurlijk nooit weggeweest. Maar dit jaar zien we weer heel veel traditioneel groen, rood, goud en zilver. Je kunt er een actuele twist aan geven met een paar bronsbruine of koperkleurige ballen en kaarsen. Warm, gezellig en lekker nostalgisch.

Vergeet niet in ons tuincentrum in Haule en Hommerts meteen snoeren of netten led-verlichting voor buiten en een mooie krans voor aan de deur in te slaan. Veel kerstplezier alvast!