Kamerplanten

Fleur je huiskamer op, begin met groen!

Naast dat kamerplanten goed zijn voor je binnenklimaat, geven ze direct een hele andere draai aan je inrichting. Bij GroenGoed Menken hebben we een heel uitgebreid assortiment. Populaire kamerplanten van deze tijd zijn: de Pannenkoekplant, Yucca's of een Monstera. Elke kamerplant heeft zijn eigen voorkeuren, de één staat graag in de zon terwijl de ander liever op een plek met iets meer schaduw staat. Voor elke plek in huis is er wel een geschikte plant te vinden. In de woonkamer kies je misschien liever voor decoratie planten, terwijl in de werkkamer een luchtzuiverende plant heel nuttig is. Tip: geen enkele plant kan tegen tocht en grote temperatuurschommelingen. Is het buiten erg koud als je een plant koopt, pak hem dan in als je hem gaat vervoeren. En zet hem binnen nooit op de tocht!

Naast dat bloeiende kamerplanten goed zijn voor het binnenklimaat, fleuren ze direct je interieur op. Een grote felgekleurde Orchidee of Bromelia kan je woonkamer tot leven brengen. Over het algemeen vragen ze wel iets meer aandacht, maar daar krijg je dan ook prachtige bloemen voor terug!

Groene kamerplanten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het voordeel van groene planten is dat ze maar weinig verzorging nodig hebben. Bij ons vind je ze in allerlei soorten en maten. Maak bijvoorbeeld groene groepjes met een aantal kleine cactussen, vetplanten en twee grotere planten van verschillende hoogte, dat geeft een lekker speels effect!

Luchtzuiverende kamerplanten

Het is bekend dat planten, struiken en bomen, door middel van fotosynthese CO₂ gassen omzetten in zuurstof met hun blad. Dat is natuurlijk al een heldendaad op zich, want wij als mensen kunnen dus overleven door de aanwezigheid van al het groen om ons heen. Er zijn een aantal planten die nóg een extra superkracht bezitten. Dat is namelijk de kracht van het zuiveren van de lucht! Naast het uitstoten van zuurstof, verwijderen deze planten bepaalde chemische stoffen zoals benzeen, formaldehyde (onaangename geur) en trichloorethyleen uit de lucht. De lucht wordt dus letterlijk opgefrist! Deze planten maken onderdeel uit van het merk Air So Pure: wetenschappelijk bewezen luchtzuiverende planten van uitstekende kwaliteit. In onze tuincentra vindt u een speciale tafel met nog meer planten uit de Air So Pure collectie.

Onze top 8 luchtzuiverende kamerplanten

Uiteraard mogen de luchtzuiverende kamerplanten ook in ons assortiment niet ontbreken, dus hebben wij de volgende favorieten voor u uitgekozen!

 1. Ctenanthe Burle Marxii
 2. Spathiphyllum
 3. Nephrolepis of Krulvaren
 4. Aloë vera
 5. Blauwvaren of Phlebodium Blue Star
 6. Sansevieria of Vrouwentong
 7. Philodendron
 8. Asplenium varen

De voordelen van luchtzuiverende kamerplanten

We weten dat luchtzuiverende kamerplanten de lucht zuiveren. Maar, wat zijn nu echt de voordelen van het hebben van luchtzuiverende planten? Hieronder de voordelen op een rijtje:

 • Verhogen luchtvochtigheid: Overdag zetten planten co2 om in zuurstof en ze brengen waterdamp in de lucht. Hierdoor gaat de luchtvochtigheid in de ruimte omhoog. Dat is dan weer belangrijk voor ons als mensen. Als de verwarming aan staat wordt de lucht vaak droger, waardoor u last kunt krijgen van uw ogen en uw keel. Planten in uw omgeving helpen mee om de luchtvochtigheid wat hoger te krijgen.
 • Natuurlijke luchtverfrisser: Luchtzuiverende planten kunnen bepaalde chemische stoffen in de lucht afbreken. Het zijn dus eigenlijk een soort natuurlijke luchtverfrissers!
 • Verhoogde concentratie: Planten in uw omgeving kunnen de concentratie aanzienlijk verbeteren! Groen om u heen verbeterd uw gemoedstoestand en kijken naar groen heeft een ontspannende werking. U bent door het groen om u heen meer gefocussed, dus kijk eens goed om u heen op uw werkplek en wellicht kunt u deze wat vergroenen!
 • Minder stress: Het is wetenschappelijk bewezen dat meer groen in huis zorgt voor meer ontspanning. Perfect dus tegen stress en als die bloeddruk wel wat omlaag mag. U haalt letterlijk de natuur in huis en dat geeft u een gevoel van kalmte en rust. Heerlijk!
 • Medische voordelen: Doordat luchtzuiverende planten chemische stofjes uit de lucht halen, kunnen ze ook de kans op hoofdpijn verminderen. Zet op uw slaapkamer ook gerust een paar van deze planten, want door de extra zuurstof in uw slaapkamer zult u sneller en gemakkelijk in slaap kunnen vallen. 

Dit zijn enkele van de voordelen, maar de positieve impact lijkt ons wel duidelijk! Meer groen? Gewoon doen! Niet zo gek dat wij onze planten kleine gelukmakers noemen!

Ga naar onze webshop voor een groot deel van ons assortiment!

In onze webshop vindt u een groot deel van ons assortiment kamerplanten. Natuurlijk bent u ook altijd welkom in ons tuincentrum waar we u kunnen voorzien van vakkundig advies.

Kom langs in een van onze vestigingen

Onze tuincentra worden doorgaans goed beoordeeld door onze klanten, dus of u nu ons tuincentrum in Hommerts bezoekt, of in Haule, wij helpen en adviseren u graag! Kijk hieronder op onze contactpagina of maak direct een routebeschrijving naar het tuincentrum. Hopelijk tot ziens bij Groen Goed Menken in Haule en Hommerts.

Contactpagina

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment