Mooie zomerbloeiers in pot

Mooie zomerbloeiers in pot

Ideaal om saaie plekken op het terras en het balkon mee op te fleuren: de Chinese aster en de mini-petunia, ofwel de Callistephus chinensis en de Calibrachoa. Ze bloeien lang en rijk in allerlei vrolijke kleuren. Nu volop verkrijgbaar in ons tuincentrum in Haule en Hommerts.

Callistephus en Calibrachoa

Zoals de naam al aangeeft komt de Chinese aster, die ook wel zomeraster of reinmargriet wordt genoemd, uit China. Het is een eenjarige plant die van juli tot oktober bloeit in roze, rood, paars en wit. Vlinders en bijen zijn ook dol op de margrietachtige, enkele of dubbele bloemen met een geel hart. De Callistephus houdt van een zonnige plek en voedzame grond.
De Calibrachoa komt oorspronkelijk uit Mexico en wordt ook wel mini-petunia genoemd. Hij groeit compact en wordt niet hoger dan zo’n 30 centimeter, dus is hij ideaal voor in potten en bakken op balkon en terras. De stelen hangen een beetje, dus je kunt de eenjarige ook mooi in een hangmand planten. Hij bloeit rijk en lang, in allerlei vrolijke kleuren, van paars en oranjerood tot geel. Hij houdt van een zonnige plek, maar op een plek met lichte schaduw doet hij het ook goed. Geef hem regelmatig water en vloeibare voeding. Het voordeel van de plant is dat je uitgebloeide bloemen niet hoeft te verwijderen. Hij is namelijk ‘zelf-schonend’; de bloemen drogen uit en vallen vanzelf af. Ook zijn ze goed bestand tegen regenbuien.

Meer mooie balkon- en potplanten

Wil je nog meer kleur én geur in de tuin, op het (dak)terras en balkon? Kijk in ons tuincentrum dan ook bij deze planten:

  • Dahlia, bloeit lang en laat in het seizoen, met bloemen in allerlei kleuren, vormen en formaten, ook een geweldige snijbloem voor in een vaas
  • Heliotroop, klein eenjarig plantje met donkergroen blad en kleine donkerpaarse bloemen die heerlijk zoet (naar vanille) geuren
  • Lobelia, klein eenjarig plantje dat blauw of wit bloeit, ook mooi aan de voet van een stamroos, oleander of andere hoge plant
  • Mexicaanse madelief, klein supersterk vast plantje dat weinig water nodig heeft en roze-witte bloempjes krijgt
  • Pelargonium (potgeranium), verwijder steeds de uitgebloeide bloemen voor een langere bloei
  • De forse, hoge kuipplanten Dipladenia, Mandevilla en Sundaville bloeien eindeloos door, de Mandevilla laxa geurt heerlijk

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Voorjaarsbollen? Plant ze eind september! (deel 2)

Waar en hoe plant je voorjaarsbollen nu eigenlijk?

Lees meer...
Voorjaarsbollen? Plant ze eind september!

Vanaf begin september vind je in ons tuincentrum een groot assortiment voorjaarsbollen. Wees er op tijd bij om de bollen van je keuze te bemachtigen en vergeet ze niet op tijd te planten. Dan beleef je nu alvast de nodige voorpret bij het idee van een fleurig voorjaar.

Lees meer...
Moestuinieren in de nazomer

Krijgen we nog een heerlijke Indian summer, ofwel ‘een oudewijvenzomer’, zoals we het minder fraai noemen? Dat zou heel fijn zijn, maar anders kunnen we tussen eventuele hoosbuien en herfststormen door nog genoeg klusjes ondernemen in de moestuin om te zorgen voor een rijke oogst.

Lees meer...
15x mooi wintergroen en verzorgingstips

Het seizoen van ‘perkgoed’, ofwel niet winterharde, eenjarige en doorgaans kleine (pot)planten, loopt ten einde. Je kunt deze lang en rijk bloeiende planten elke zomer volop en voor een zacht prijsje in ons tuincentrum kopen, zoals lobelia’s, petunia’s, mini-petunia’s (Calibrachoa), madeliefjes (Bellis), surfinia’s en bacopa’s. Vervang deze nu langzaamaan door fleurige herfst- en winterbloeiers en wintergroen, waar je nog lange tijd plezier van zult hebben.

Lees meer...